Gabriela Iacobici s-a născut pe 9 iulie 1965, în comuna Grădina. Este căsătorită şi are o fată. Este la al treilea mandat de primar în comuna constănţeană Grădina şi momentan nu o  interesează un loc în Parlament.

O femeie sensibilă, dar în acelaşi timp fermă, care a reuşit, în 2008, să convingă electoratul conservator şi tradiţionalist din mediul rural că dezvoltarea comunei Grădina trebuie să fie lăsată în mâinile unei femei şi nu a unui bărbat, cum fusese până atunci. În perioada 1984-1992 a fost contabil, urmând ca mai apoi, până în anul 2000 să exercite funcţia de economist pentru agricultură la o fermă agricolă. Este licenţiată în domeniul Administrarea Afacerilor, în cadrul Facultăţii de Studii Economice şi Administrative (Universitatea „Tomis”, Constanţa). A participat la acţiuni de voluntariat în domeniul protejării drepturilor omului şi  începând cu anul 2000, împreună cu soţul său, a dezvoltat o afacere care avea ca obiect cultivarea cerealelor şi zootehnia. În 2008 a câştigat alegerile din partea PSD, în detrimentul fostului primar PNL. Este vorba de Gabriela Iacobici, primarul comunei constănţene Grădina. Pentru a vă forma o imagine mai complexă despre primarul comunei Grădina, vă redăm în rândurile ce urmează mesajul acestuia, preluat de pe pagina web oficială a Gabrielei Iacobici, în care aceasta povesteşte cum a ajuns primar şi ce obstacole a întâmpinat de-a lungul timpului: „M-am născut într-o frumoasă zi de vară, pe 9 iulie 1965. În urma frecventării cursurilor din cadrul Facultăţii de Studii Economice Administrative, specializarea Administrarea Afacerilor, m-am licenţiat în domeniul cu acelaşi nume. Sunt primar în comuna constănţeană Grădina din 2008. Mulţi au crezut şi poate încă mai cred că am venit la primărie ca să mă îmbogăţesc. Aceştia sunt cei care n-au stat nici măcar o oră într-o primărie, sau în altă instituţie publică. Acestor oameni le transmit, pe această cale, că de când am venit în primărie am pierdut foarte mulţi bani pentru că am ignorat afacerile pe care le derulasem înainte de 2008. Tot greul a rămas pe umerii dragului meu soţ care a înţeles că eu am ales, cel puţin pentru o vreme, să mă dedic localităţii în care m-am născut, unde mi-am trăit adolescenţa, unde m-am îndrăgostit şi unde mi-am întemeiat frumoasa familie cu care mă mândresc azi. Acesta m-a sprijinit şi a înţeles că dacă vrei să laşi ceva în urma ta, ca primar, trebuie să îţi dedici tot timpul, din păcate şi cel liber, comunităţii care şi-a pus toată încrederea în tine. Legătura greu de descris în cuvinte dintre mine şi localnicii mei mă responsabilizează pe zi ce trece tot mai mult. Când am decis să candidez mi-am dat seama că nu voi putea rămâne indiferentă la problemele oamenilor din Grădina, la nevoile lor şi la greutăţile cu care se confruntă zilnic. Conştiinţa nu îmi permite să închid ochii în faţa nedreptăţilor, a sărăciei şi, mai ales, în faţa celor care în loc să dezvolte comuna, vor să o prăduiască”.

„Dacă vroiam să mă îmbogăţesc, îmi continuam afacerile, departe de primărie”

Într-o declaraţie de presă, primarul demonta acuzele pe care adversarii politici i le aduceau, referitor la „bogăţiile” acumulate de când e primar: „Principalele probleme cu care m-am confruntat, de când sunt primar, sunt cele legate de adversarii politici, lipsa banilor şi criza economică din România, în raport cu nevoile locuitorilor comunei Grădina. Să încep cu adversarii politici. Aceştia nu au înţeles, până în prezent, că motivele pentru care mă aflu în Primăria Grădina, de orice natură, dar numai personale nu. Eu nu am venit în primărie ca să mă îmbogăţesc. Dimpotrivă: dacă vroiam să prosper în afaceri, mai mult decât am făcut-o înainte să ajung primar, atunci stăteam departe de administraţia locală. Să fii angajat la Stat nu e o bucurie în România zilelor noastre. Eu şi soţul meu avem afaceri şi, Slavă Domnului, o situaţie materială bună, cu mult înainte să fiu aleasă primar. Eu am venit în primărie ca să înlătur fosta administraţie, care a lăsat un cumplit dezastru în urma ei, şi ca să le ofer locuitorilor din Grădina un trai mai bun şi condiţii de viaţă cât mai prielnice. Cât despre lipsa banilor, am încercat din răsputeri, în toiul crizei, să reabilitez instituţiile din comună, să dezvolt infrastructura şi să demarez proiecte a căror materializare să fie în folosul tuturor categoriilor din localitatea Grădina”, declara Gabriela Iacobici pentru presa constănţeană, în 2011.

 

Curriculum Vitae

cv